Hogyan készül a falafel?

  1. adott mennyiségű aFalafel keveréket összekeversz másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel
  2. állni hagyod 60 percet
  3. golyókat formázol belőle (vagy igény szerint más formát)
  4. 170 fokon, 5 perc alatt kisütöd
Dagasztás

A por és a víz aránya 1:1.5, tehát pl. 100 g falafelhez 150 g víz. 

Pihentetés

Egy órát pihentetjük

Formázás

Gombócokat formázunk belőle

Sütés

170 fokos bő olajban aranybarnára sütjük

Halom Bori vagyok

Halom Bori vagyok, szeretettel köszöntelek személyes oldalamon - fotók mellékelve

Nem kisebb kihívással nézek szembe, mint egy vegán terméket népszerűsíteni egy hagyományosan húskedvelő országban. Szerencsére, a világ legfinomabb falafel keverékével dolgozom, és mi ketten együtt ellenállhatatlanok vagyunk.

T: +36 20 358 20 44
E-mail: halombori@afalafel.hu
Web: www.afalafel.hu
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/bori-halom-400291204/
FB: https://www.facebook.com/instantfalafel

 

Egészségesen – gyorsan – mindenevőknek

Vegán, természetes, nyers, szárított alkotóelemek

Összetevői nem tartalmaznak glutént.

Gazdaságos, 1 felnőtt adag kb. 100-120 Ft.

aFalafel előnyei:

mindenki fogyaszthatja

egyenletes, állandó minőség

költséghatékony

minimum 1 év szavatosság

egyszerű, gyors elkészítés

tartósítószer mentes

Számoljunk

Összesen: db
Összesen: adag

Letölthető termékismertető

Falafel termékismertető

Az összetevőkről

csicseriborsó, hagyma, fokhagyma, petrezselyem, koriander, kömény, lenmag, szódabikarbóna, só

Csicseriborsó

Triptofán: serkenti a peteérést, javítja a hangulatot, segíti az álmatlanság leküzdését és fokozza a stresszhatás alatt mutatott szellemi teljesítményt.

Petrezselyemzöld

A C-vitamin tartalma kollagént termel, ami hozzájárul a bőr fiatalosságához, feszességéhez; gazdag K vitaminban, folsavtartalma óvja a szívet is.

Vöröshagyma

Kénvegyülete a gyomorfekély kiváló természetes gyógymódja lehet, természetes antihisztamin; igazi C-vitamin bomba és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz.

Fokhagyma

 Csökkentheti a koleszterin- és trigliceridszintet, javítja a magas vérnyomást, csillapítja az izomgörcsöket, használható gombás fertőzések ellen, de a gyomor- és vastagbélrák kockázatát  is csökkenthetjük fogyasztásával.

Lenmag

Lassítja az érelmeszesedés folyamatát, fékezi a szervezet gyulladásos folyamatait, csökkenti a vércukrot, a vér inzulintartalmát, és csökkenti a menopauza tüneteit.

Chili

Rendkívül gazdag A-, B1-, B2- és B6-vitaminban, a narancsnál pedig háromszor több C-vitamint tartalmaz

Fűszerkömény

Szinte az összes vitaminunk megtalálható ezen kívül pedig tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot és vasat is.  Hatásos ellenszere a vírusoknak és a baktériumoknak.

Szódabikarbóna

Jó hatással van a túlterhelt emésztésre, enyhíti a bél-, illetve gyomorbántalmakat; antiszeptikus hatása révén segíthet torokfájás esetén, kiváló fertőtlenítő és gombaölőé

Koriandermag

A-, C- és K-vitamint, folsavat, káliumot, vasat, magnéziumot és kalciumot tartalmaz; erős méregtelenítő; védi a sejteket.

Scroll to top