Pita alaprecept

HOZZÁVALÓK

  1. 300 g búzaliszt (kenyérliszt vagy fehérliszt)
  2.  1 evőkanál cukor
  3. 1 teáskanál só
  4. 1 evőkanál olívaolaj
  5. 2 teáskanál élesztő
  6. 120 g langyos víz

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, hozzáadjuk a cukrot, és adunk hozzá annyi lisztet, hogy lágy, keverhető tészta legyen. Így hagyjuk állni 15 pecet, ezalatt felfut.
  2. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és hagyjuk megkelni ez körülbelül egy óra. A tálat egy nedves ruhával vagy folpack-kal letakarjuk.
  3. Egyforma kis labdákat gömbölyítünk a tésztából, és a labdákat megint pihentetjük egy fél órát nedves ruha alatt.
  4. A labdákat vékonyra nyújtjuk, és vagy serpenyőben vagy sütőben mind a két oldal 2-2 perc alatt megsütjük. A pita felfúvódik, így keletkezik a “zseb”, amibe majd a falafelt is tehetjük.
Scroll to top